fbpx

Turbinen Fastigheter investerar i Jordbo och köper av Skanska

Avtalet mellan Skanska och Turbinen innebär att en modern logistikanläggning kommer utvecklas och byggas av Skanska för att vid färdigställandet säljas till Turbinen. Byggnationen startar omgående.  Tillträdet kommer att ske vid färdigställandet, som beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

 

Logistikanläggningen omfattar cirka 8 000 kvadratmeter och kommer att ha moderna flexibla specifikationer, anpassade för två separata hyresgäster.

 

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Turbinen Fastigheter utveckla en flexibel och framtidssäker logistikbyggnad. I ett nära samarbete ser vi fram emot att fortsätta utvecklingen av Jordbo och addera ytterligare  en logistikfastighet i området, säger Andreas Melby, Projektchef, Skanska Fastigheter Göteborg.

 

Projektet har som ambition att använda cirkulär betong i utvalda delar, en av Skanskas Industrial Solutions senaste innovationer inom hållbarhet.

 

– Cirkulär betong är ytterligare en materialsatsning för klimatsmart byggande vilken lämpar sig mycket bra i detta projekt, säger Henrik Ahnström, Innovationschef, Skanska Kommersiell utveckling Norden.

 

– Jordbo är ett av Stockholmsregionens bästa logistiklägen, vilket gör oss glada över att investera i ytterligare en anläggning här. Vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att erbjuda nya hyresgäster lokaler med specifikationer av modern standard, säger Trotte Cederflod Engström, Transaktion och Affärsutvecklingschef på Turbinen.

Silovägen 7, 136 50 Haninge, Sverige