fbpx

Turbinen är Årets Företagare i Haninge 2019

I fredags fick familjen Engström för 2:a gången priset som Årets Företagare i Haninge kommun.

”Vi är stolta och glada för priset och tycker det är roligt att vårt arbete uppmärksammas.”

Juryns motivering:

”Turbinen är ett familjeägt Haningebaserat fastighetsföretag som byggt, ägt och förvaltat fastigheter ända sedan början av 1980-talet. Företagarna har i stort sett sedan start, varit verksamma i Haninge kommun, sett till att Haningebor har fått kostnadseffektiva boenden och har tillfört kommunen många arbetstillfällen. Familjen har, som Företagare, varit en förebild i såväl utvecklingen av samhället som deltagit i lokalsamhällets fortlevnad. De har genom åren byggt förskolor, skolor, hyresrättslägenheter, bostadsrättslägenheter, radhus, villor och flerbostadshus samt Vård och äldreboenden. Företaget har uppvisat god lönsamhet och visat sig vara långsiktigt stabilt.
Entreprenörskapet ligger verkligen i familjen. Grundarna Mikael och Kajsa har själva vuxit upp i familjer med egna företag, något som sedan överförts till barnen Trotte och Hampus som nu har ledande roller i dagens Turbinen.”

Årets Företagare är Företagarnas mest prestigefyllda pris. Priset delas ut för att synliggöra entreprenörer som, genom sitt engagemang och sin företagsamhet, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.