fbpx

Nya Rudanskolan i Haninge är färdig, slutbesiktigad och hyresgästen har tillträtt. 

 Rudanskolan som drivas av Pysslingen skolor har fått nya lokaler.

 

Projektet omfattar två etapper med en F-9-skola och senare en förskola. Skolbyggnaden omfattar cirka 6 600 m² och ligger vid Bodekulls väg centralt i Handen.

Det är närheten till naturen som sätter sin prägeln på skolmiljön och arkitekturen. Rudanskolan har byggts i skogsbrynet med direkt tillgång till Rudans friluftsområde via en gångbro. Skolgården ligger på naturmarken bakom skolan och sträcker sig ut mot skogen. Den är också kopplad till en generös takterrass på skolans framsida, som är tänkt för både lek och pedagogik.

–      Vi har ett långsiktigt samarbete med Turbinen och har genomfört flera tidigare projekt tillsammans. Det här är en värdefull möjlighet för oss att skapa ändamålsenliga lokaler som hjälper våra elever till ännu bättre resultat, konstaterar Christian Andersson som är affärsutvecklingschef på Academedia.

–      Det är roligt att få vara med och utveckla Haninges centrala delar. Vi ser också fram emot ett planerat skolprojekt i Tungelsta, säger Trotte Cederflod Engström

–      Vi på Turbinen bygger med avsikt att behålla och förvalta våra fastigheter på lång sikt. Det innebär att vi kan satsa på byggnader som är både miljömässigt och socialt hållbara. Vi ansvarar också för den dagliga driften i nära kontakt med hyresgästerna vilket jag vet är mycket uppskattat.

 

För mer information, vänligen kontakta Trotte Cederflod Engström  

Telefon 08-684 109 03 E-post: Trotte@turbinen.se

Västra VÄGEN 25, 136 37 Handen, Sverige