fbpx

Turbinen investerar i nytt bostadsprojekt i Steninge

Turbinen har förvärvat en fastighet med byggrätt för 80 bostäder i attraktiva Steninge Slottsby. Fastigheten ligger med bästa läge i direkt anslutning till ett kommande torg och den populära stenladan. På fastigheten kommer det byggas moderna och energieffektiva hyresrätter men med en klassisk arkitektur.

Steninge Slottsby har utvecklats i en naturnära och vacker miljö där det stora området i sin tur delas in i mindre bostadsområden (tun). Samtliga tun har planerats med noga omtanke och i samspel med gestaltningsprogrammet.

-”Vi på Turbinen tycker att det här är ett mycket spännande projekt och ser fram emot att bli en del av Steninge Slottsby. Vi uppskattar den klassiska arkitekturen som hela området inspireras av för att skapa hem och miljöer som människor trivs och vill bo i.” säger Trotte Cederflod Engström på Turbinen

Planerna för Steninge Slottsby har utvecklats av Gelba och nu pågår förverkligandet för fullt av flertalet byggherrar. Totalt ska det uppföras ca 750 vackra och moderna bostäder i genuin stil. Här kan man bo i en vacker och naturskön atmosfär på en historisk plats med promenadavstånd till Mälaren och med hela världen runt knuten.

-”Vi välkomnar Turbinen som ny partner i den vackra Steninge Slottsbyn, deras långa erfarenhet av att bygga fina bostäder av hög kvalité blir ger ett starkt bidrag till upplevelsen i sin helhet” säger Leif West, VD på Gelba.

Säljare är Toolgate som har drivit projektet fram till bygglov, där Turbinen nu tar vid.

-”Toolgate är mycket stolta över det utförda arbetet i Steninge, där bolaget har projekterat och utvecklat ett koncept för nyproduktion av hyresrätter. Kvalitet och estetik har stått i centrum för projektet” säger Ola Jansson, grundare och VD på Toolgate.

 

 

För mer information kontakta:

Trotte Cederflod Engström
070 273 32 17
trotte@turbinen.se

Steninge Slottsväg 103, 195 91 Märsta, Sverige