fbpx

Nu står det klart, de färgglada och charmiga radhusen i hjärtat av Tungelsta tog hem förstapriset i Haninge Arkitekturpris 2018!

Tävlingen startade redan i våras, då allmänheten fick nominera byggnader till tävlingen.
Juryn valde sen ut tre finalister och röstningen har pågått hela sommaren.

Trots stark konkurrens från de snygga byggnaderna Tungelsta station och Fredrika Bremers Yrkesgymnasium, stack Lillgården ut med sin stilrena variation av enkla hustyper, fasaduttryck och varierande färgsättning, där varje enskilt hus har fått sin egen identitet.

Området är en modern version av den svenska trästaden, och ger ett varmt och välkomnande intryck för både gammal och ung. Att ta en promenad bland de mysiga gaturummen gör det omöjligt att inte börja fantisera om hur det skulle vara att få bo och leva här, varje dag.

Juryns motivering:

Småskalig radhusbebyggelse som tar upp den svenska trähustraditionen och som knyter an till Tungelstas skala och material men också till idén om trädgårdsstad. Med en variation av enkla hustyper, fasaduttryck och färgsättning har man skapat en trivsam boendemiljö med intima gaturum i en nutida tappning av den svenska trästaden. Byggnaderna har fått en individuell färgsättning och ger en identitet till varje enskilt hus liksom området i stort. Området andas välkomnande och har en stor potential som trivsam stadsdel för både gammal och ung.

Är du intresserad av att köpa bostad i det charmiga och numera för sin arkitektur prisvinnande området Lillgården? Säljstart påbörjas inom kort, håll utkik!

Kategori: Nybyggnad
Byggherre: Turbinen
Arkitekt: Elisabet Elmertoft/Structor

Läs gärna mer på Haninge.se