fbpx

Första spadtaget för äldreboende & förskola i Tungelsta

Under onsdagen togs ett första spadtag i Lillgården för en ny förskola med sju avdelningar och ett äldreboende med 54 lägenheter. Vi på Turbinen tycker att det ska bli riktigt kul att förverkliga detta. Det är alltid spännande med nya projekt och med Tungelsta är det extra roligt då vi har en lokal förankring och värnar om Tungelstas utveckling. Vi ser fram emot ett gott samarbete med alla inblandade.

– Haninge fortsätter att växa och Tungelsta är en kommundel på framfart. Det är glädjande att vi har fått till en förskola och äldreboende tillsammans med näringslivet, men arbetet stannar inte av här. För att möta den ökade efterfrågan från befolkning och företagare kommer området kring Lillgården att fortsätta utvecklas med idrottshall, flerbostadshus och radhus. Det kommer gynna hela området i stort, säger Martina Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Haninge är attraktivt och behovet av förskoleplatser är stor. Förskolan lägger grunden för ett barns utveckling och det är viktigt att skapa rätt förutsättningar från början. Det är därför vi varmt välkomnar denna nya förskola i Tungelsta, säger Alexandra Anstrell (M), grund- och förskolenämndens ordförande.

– Allt fler blir allt äldre i Haninge och det sätter krav på att det finns platser på våra äldreboenden. Tungelstaborna har efterfrågat ett nytt och modernt äldreboende, och nu kan vi äntligen leverera det, säger Martin Lundqvist (FP), äldrenämndens ordförande.

– Vi är mycket glada över att få utveckla och driva ett livsstilsboende i Haninge. Boendet kommer att ha inriktning mot utevistelse och trädgård som vi vet tilltalat många äldre som vill fortsätta vara aktiva även när de flyttar in på ett äldreboende. Vi ser naturligtvis mycket fram emot ett nära samarbete med såväl kommunen som med Pysslingen, säger Therese Ohrling, regionchef Attendo.

– Vi är stolta över att få starta ännu en förskola Haninge, förskolan i Tungelsta kommer erbjuda en mycket hög kvalitet i fantastiska omgivningar. Vi är alltid intresserade av att starta nya förskolor och just integrationen mellan förskola och äldreboende känns mycket spännande, säger Erik Bragg, affärsutvecklingschef Pysslingen förskolor.