fbpx

TUNGELSTA, SOLSÄTER

Solsäter/Tungelsta ligger i Haninge kommun och är beläget i tätortens södra del. Tungelsta gränsar i norr mot Hanvedens stora skogs- och strövområden, i öster mot Västerhaninge, i söder och väster mot jordbrukslandskap och stora skogsområden. Kända platser är Krigslida, Hammarängen och Lillgården.

Tungelsta är känt för sin trädgårdsnäring och och det finns flera stora handelsträdgårdar som drivs som familjeföretag. Här finns också en nyanlagd trädgårdspark, värd ett besök.

Området

Allmän och kommersiell service

I centrala Tungelsta finns en matvarubutik. I centrala Tungelsta finns även ett flertal restauranger.

Förskola och skola

Det finns 3 förskolor i Tungelsta, Speldosan, Sjöhästen/Blåvalen och Lida. Man håller också på och bygger en ny förskola som ska stå färdig hösten 2015. Tungelsta skola är en kreativ kunskapsskola med den lilla skolans trygghet och den stora skolans möjligheter.

ommunikationer

Solsäter ligger ca. 300 m från busshållsplats och till Järnvägen Nynäshamn-Stockholm som passerar genom Tungelsta är det cykelavstånd (ca. 2 km) Det finns två stationer, Tungelsta och Krigslida. I rusningstrafik går det två tåg i timmen i vardera riktningen (Stockholm samt Nynäshamn) Det finns också bussförbindelser med Västerhaninge och andra kommundelar. Restiden med kollektivtrafik till Stockholm City är ca 40 minuter, med bil cirka 35 minuter.

Rekreation och fritid

Tungelsta ligger nära stora ströv- och skogsområden. I Tungelsta finns också en ridskola, elljusspår och ett antal bollplaner. Fritidsanläggningarna i Västerhaninge utnyttjas i hög grad även av Tungelstabor. Östnora bad- och camping ligger i närheten och sjön Öran är en populär badsjö.

Fakta Spira 152

Typ av hus - 1½-planshus
Antal rum - 5 rok (3-5 sovrum)
Boarea bottenplan - 97.2 m²
Boarea överplan - 54.4 m² alt. 71,2 m²
Energiförbrukning - 5870 kWh alt. 6450 kWh
Taklutning - 38° alt. 45° (tillval)

Ett hus med alla funktioner ni behöver

Hjältevadshus Spira är ett hus för den moderna familjen där de små detaljerna har fått stor omtanke. Nedervåningen gör vi klar till inflyttning medan ni gör färdigt övervåningen vid behov. Huset är mycket välplanerat.

I tvättstugan kan ni välja mellan att placera tvättmaskin och torktumlare ovanpå varandra för att spara plats, eller bredvid varandra och lägga en arbetsbänk ovanpå.

Priser och bokningsstatus

TOMT NR STATUS
1 SÅLD
2 SÅLD
3 SÅLD
4 SÅLD
5 SÅLD
6 SÅLD
7 SÅLD
8 SÅLD
9 SÅLD
10 SÅLD
11 SÅLD
12 SÅLD
13 SÅLD
14 SÅLD
15 SÅLD
16 SÅLD
17 SÅLD
18 SÅLD
19 SÅLD
20 SÅLD
21 SÅLD
22 SÅLD
23 SÅLD

* Priserna är inkl. Villa Spira 152 inflyttningsklart enligt leveransbeskrivning, inkl tomt, grund, VA och elanslutning och kontrollansvarig.

Fakta & dokument

Projektbeskrivning

Område, ort Solsäter, Tungelsta
Gatuadress Bostadsprojekt Solsäter, Tungelsta
Omgivning Natur och lantigt

Länkar

Mäklarens presentation av Solsäter
Mer om Hjältevadshus Spira

Skandiamaklarna

Anders Pettersson

Ansvarig mäklare

Bostadsprojekt Solsäter, Tungelsta